Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BORSÓFŐZELÉK CSIRKEHÚSSAL

1997.10.29

Hozzávalók:

10 dkg zöldborsó, 1 kisebb burgonya megtisztítva és kockákra vágva, fél mokkáskanálnyi apró kockákra vágott hagyma, egy kiskanál étolaj, 5 dkg csirkehús, csipetnyi só, fél kiskanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld.

Elkészítés:

A borsót puhára főzzük, egy másik edényben pedig megfőzzük a burgonyát. A húst apró kockákra vágjuk. Az étolajon megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a húst, és átforgatjuk. Kis vizet öntünk alá, picit megsózzuk, és puhára pároljuk. Kisebb gyerekeknek a borsót sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk, és a többi alapanyaggal együtt a borsó főzőlevével pépesítjük. Nagyobbaknak már adhatjuk darabosan is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.