Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FASÍRT

1997.10.24

30 dkg darált sertés- vagy baromfihúst összekeverünk 1 tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, 1 tojással, 2-3 finomra reszelt kisebb sárgarépával (a répát kb. 5 percig főzzük, mielőtt lereszelnénk). Ízesítjük sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel, kávéskanálnyi finomra reszelt vöröshagymával vagy apróra vágott snidlinggel. A masszából apró golyókat formázunk, és bő olajban lassan megsütjük őket (ügyeljünk rá, hogy jól átsüljenek, ne csak a külsejük piruljon meg). Répa helyett keverhetünk a húsba finomra reszelt almát vagy krumplit  vagy más zöldséget is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.