Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BORSÓPÜRÉ

1997.10.29

Az elõzõ este beáztatott feles borsót (lehet száraz zöldborsó vagy sárgaborsó) annyi vízben, amennyi ellepi csipetnyi sóval és cukorral, egy kicsi fej egész hagymával, egy fél fehérrépával, egy kis szelet zellerrel és néhány szál petrezselyemzölddel kb. 30 percig lassú tűzön (az elpárolgó vizet állandóan pótolva) puhára fõzzük. Amikor a borsó megpuhult, a zöldségeket kivesszük, a borsót 1 kávéskanál margarinnal és másfél év alatti gyerekeknek tápszerrel, nagyobbaknak tejjel vagy tejszínnel pépesítjük.

Nagyon finom  fasírt mellé mártásnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.