Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BUNDÁZOTT TEJBERIZS

1997.10.29

A kész tejberizsbe belekeverjük 1 tojás sárgáját (adhatunk még hozzá apró kockákra vágott gyümölcsöt, gyümölcsbefõttet vagy jól megmosott mazsolát is). A masszából  pogácsákat formázunk, lisztbe, tojásba, morzsába bundázzuk, bõ forró olajban kisütjük. Melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.

(A tejberizs elkészítése:
5 evõkanál megmosott rizst annyi vízben, ami duplán ellepi, egy csiopet sóval felteszünk fõzni. Ha a rizs beszívta a vizet, 2,5 dl cukros tejjel felöntjük, és nagyon lassan, többször megkeverve puhára fõzzük.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.