Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DARAFELFÚJT

1997.10.26

Kép a) 2 tojás sárgáját habosra keverjük 2 evõkanál cukorral, 1 kávéskanál margarinnal és 1 citrom reszelt héjával. Hozzákeverünk 5 evõkanál grízt és a tojások kemény habját. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt sütõformába öntjük úgy, hogy a massza csak a forma 2/3 részéig érjen (mert sülés közben felemelkedik), elõmelegített sütõben 20 percig sütjük.

b)  2 tojás sárgáját habosra keverjük 2 evõkanál cukorral, 1 kávéskanál margarinnal és 1 citrom reszelt héjával. Hozzákeverünk 5 evõkanál grízt és a tojások kemény habját. A massza felét külön tálba öntjük, és belekeverünk 1 evõkanál kakaóport. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt sütõformába elõször vékony réteg sárga, majdvékony réteg barna tésztát öntünk, a rétegezést addig folytatva, míg az alapanyag el nem fogy, de arra ügyeljünk, hogy a formában még maradjon hely, mert a tészta sülés közben felemelkedik. (A rétegek közé szórhatunk megmosott mazsolát vagy darált diót.) Elõmelegített sütõben 20 percig sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.