Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DARAKUGLÓF

1997.10.26

15 dkg margarint habosra keverünk 15 dkg porcukorral, majd egyenként belekeverünk 2 egész tojást. Ízesítjük 1 citrom reszelt héjával. 2 evõkanál darált diót összekeverünk 2 mokkáskanál sütõporral és a margarinhoz adjuk. Végül óvatosan beleforgatunk 25 dkg búzadarát és 1/2 dl tejet. Vajjal kikent kuglófformába öntjük úgy, hogy a massza csak a forma 2/3 részéig érjen (mert sülés közben felemelkedik), elõmelegített sütõben (180°C) kb. 40 percig (tűpróbáig) sütjük. Melegen tálra borítjuk. Adhatunk hozzá málnaszörpöt, olvasztott csokoládét...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.