Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DARATORTA

1997.10.26

1 liter tejet egy csipet sóval felforralunk, álandó keverés közben belehintünk 25 dkg búzadarát és puhára fõzzük (10-15 perc). Amikor megfõtt, hozzákeverünk 8 dkg hámozott, darált mandulát, 15 dkg cukrot, 3 dkg margarint, majd hagyjuk langyosra hűlni. (Hűlés közben olykor kevergessük meg, hogy a teteje ne bõrösödjön meg!) Ha kihűlt, egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, majd a masszába forgatjuk a keményre vert tojásfehérjéket. A tésztát kivajazott, lisztezett sütõformába simítjuk úgy, hogy a massza csak a forma 2/3 részéig érjen (mert sülés közben felemelkedik). Előmelegített sütőben (180°C) 40-45 percig (tűpróbáig) sütjük. Az elsõ 20 percben semmiképp ne nyissuk ki a sütõ ajtaját, mert a torta összeesik. Langyosan, pikáns gyümölcsízzel (málna, ribizli...) kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.