Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GOMBÓC (NUDLI) KRUMPLISTÉSZTÁBÓL

1997.10.23

3 nagyobb fõtt krumplit melegen áttörünk 1 evõkanál margarinnal. Hozzáadjuk 1 tojás sárgáját, 3 evõkanál grízt, 1-2 evõkanál lisztet, majd összegyúrjuk. Különbözõ töltelékkel (szilva, barack, meggy...) gombócokat készítünk. Forró vízben kb. 10 percig fõzzük. Pirított zsemlemorzsára szedjük. Fahéjas porcukorral megszórjuk.

Az alaptésztából sodorhatunk nudlit is. A nudlit nagyobb gyerekeknek (2-3 éves kortól) adhatjuk pirított zsemlemorzsa helyett darált mákkal vagy dióval megszórva is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.