Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÚSFELFÚJT

1997.10.21

a) 2 dkg vajat 1 tojás sárgájával habosra keverünk, hozzáadunk 1 tejben áztatott kinyomkodott zsemlét, 15 dkg puhára párolt, ledarált vagy apróra vágott csirkehúst, egy kávéskanál olajon megfuttatott reszelt vöröshagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, csipetnyi sót és a tojás keményre vert habját. Kivajazott tûzálló tálkába töltjük úgy, hogy a massza csak a forma 2/3 részéig érjen (mert sülés közben felemelkedik). A masszát kivajazott tűzálló tálkában kb. fél óráig (tűpróbáig) sütjük.

b) Kávéskanálnyi vajat 1 tojás sárgájával habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg puhára párolt ledarált vagy apróra vágott csirkehúst vagy főtt sonkát, kávéskanálnyi olajon megfuttatott vöröshagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, csipetnyi sót és 1 tojásfehérje keményre vert habját.
1 krumlit apró darabokra vágva csipetnyi sóval puhára fõzünk. Langyosra hűtve 1 tojás sárgájával, 1 kávéskanál margarinnal pépesítjük, hozzákeverjük a tojás fehérjébõl vert kemény habot.
Egy kivajazott hőálló tálkába vékony réteg krumplipürét, aztán húspürét rakunk váltakozva, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Sütőben 180 fokon, lassan tűpróbáig sütjük.
Állíthatjuk a tálat egy ujjnyi vízzel megtöltött tepsibe is.

A kész húsfelfújtat óvatosan borítsuk tányérra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.