Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÁJAS FELFÚJT

1997.10.15

    a) 2 dkg vajat 1 tojás sárgájával habosra keverünk, hozzáadunk 1 tejben áztatott kinyomkodott zsemlét, 15 dkg darált vagy elkapart, nyers csirkemájat, egy kávéskanál olajon megfuttatott reszelt vöröshagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, csipetnyi sót és a tojás keményre vert habját. Kivajazott tûzálló tálkába öntjük úgy, hogy a massza csak a forma 2/3 részéig érjen (mert sülés közben felemelkedik). Megsütjük.


    b) Kávéskanálnyi vajat 1 tojás sárgájával habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg darált vagy elkapart, nyers csirkemájat, kávéskanálnyi olajon megfuttatott vöröshagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, csipetnyi sót és 1 tojásfehérje keményre vert habját. 1 krumlit apró darabokra vágva csipetnyi sóval puhára fõzünk. Langyosra hûtve 1 tojás sárgájával, 1 kávéskanál margarinnal pépesítjük, hozzákeverjük a tojás fehérjébõl vert kemény habot. A kivajazott tálkába vékony réteg krumplipürét, aztán májpürét rakunk váltakozva, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Sütõben mérsékelt tûzön, lassan megsütjük. Állíthatjuk a tálat egy ujjnyi vízzel megtöltött tepsibe is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.