Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PARAJPUDING SAJTMÁRTÁSSAL

1997.10.11

25 dkg mélyhûtött parajpüré levét alaposan kinyomkodjuk, hozzáadunk 4 egész tojást, csipetnyi sót. Alaposan összekeverjük, majd olajjal kikent, lisztezett pudingformába öntjük úgy, hogy a massza csak a forma 2/3 részéig érjen (mert sülés közben felemelkedik). A pudingformát egy ujjnyi vízzel megtöltött tepsibe állítjuk. A sütõben megsütjük.


    Sajtmártás:
4 dkg margarint felolvasztunk, belekeverünk 4 lesimított evõkanál lisztet, a tûzrõl lehúzva csomómentesen elkeverjük 1/2 liter tejjel. Csipet sóval ízesítjük. A tûzre visszatéve, állandóan kevergetve besûrítjük. Belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot, és még egyszer felforraljuk.


A parajpudingot a sajtmártással tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.