Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÁRGARÉPÁS SÜTEMÉNY

1997.10.09

13 dkg vajat habosra keverünk 5 dkg vaníliás porcukorral. Hozzákeverünk 15 dkg finomra reszelt sárgarpát, 15 dkg rétes lisztet és 2 mokkáskanál sütõport. A tésztát jól összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, és csillagokat, virágokat, köröket szaggatunk belõle (mindegyik formából páros számú legyen) és minden másodiknak a közepét kis méretû kerek szaggatóval kiszúrjuk. A süteményt kivajazott, lisztezett tepsiben elõmelegített sütõben megsütjük. Egy-egy egész és lyukas formát gyümölcslekvárral összeragasztunk, tetejüket vaníliás porcukorral megszórjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.