Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTŐTÖK TORTA

1997.10.09

1 kg sütõtököt apróra vágva (reszelve) 1/2 liter citromhéjjal ízesített tejben sûrû péppé fõzünk. Ha langyosra hûlt, hozzákeverünk 5 dkg cukrot, 5 dkg margarint, 15 dkg felaprózott vegyes gyümölcsöt (lehet  befőtt vagy előre beáztatott szárított gyümölcs is), 5 dkg zsemlemorzsát, egy csipet sót, 3 tojás sárgáját és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, lisztezett sütõformába simítjuk úgy, hogy a massza csak a forma 2/3 részéig érjen (mert sülés közben felemelkedik), és elõmelegített sütõben (180-200°C) kb. 50 percig sütjük. Ha hústût szúrunk bele, és a massza nem tapad rá, akkor kész. Valószínûleg jó már, ha a teteje repedezni kezd. A formában hagyjuk kihûlni. Hidegen szeleteljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.