Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TEJBERIZZSEL TÖLTÖTT GYÜMÖLCSÖK

1997.10.07

Többféle gyümölcsöt tölthetünk meg, például õszi- vagy sárgabarackot (aszalt sárgabarackot is), ringlót, nagyobb szemû szilvát. A gyümölcsöt félbe vágjuk és kimagozzuk, pár csepp citromlevet csepegtetünk rá, hogy ne barnuljon meg. (A gyümölcsök héját könnyen lehúzhatjuk, ha rövid idõre forró vízbe mártjuk õket.) 10 darab gyümölcs töltéséhez 15 dkg megmosott rizst  annyi vízben, ami ellepi, felteszünk fõzni. Ha a rizs beszívta a vizet, 4 dl cukros, vaníliás tejjel felöntjük, és nagyon lassan puhára fõzzük. Mikor megfõtt,  apróra vágott diót, mandulát, (nem sós) pisztáciát vagy apró szemû mazsolát keverünk bele. Az így kapott keverékbõl apró gombócokat formálunk és a gyümölcs két felét két oldalról rányomjuk egy-egy rizsgombócra. A két gyümölcsfél között kilátszó rizsgombócot megforgatjuk apróra vágott dióban, mandulában vagy pisztáciában.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.