Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÚRÓPUDING GYÜMÖLCCSEL

1997.10.07

a) 2 evõkanál étkezési keményítõt elkeverünk 1 dl vízzel (vagy tejjel), 1 dl pépesített gyümölccsel vagy gyümölcslével (sárga- vagy õszibarackkal, meggyel, banánnal, ribizli-, narancs- vagy mandarinlével...) és a gyümölcs fajtájától függõen 1 zacskó vaníliás cukorral és 1-2 evõkanál kristálycukorral, majd az így kapott krémbe belekeverünk 10 dkg szitán áttört tehéntúrót. Ezután vajjal nagyon vékonyan kikent apró pudingformába vagy egy mély tûzálló tálkába töltjük úgy, hogy a massza csak a forma 2/3 részéig érjen, majd a tálkát egy ujjnyi forró vízzel megtöltött nagyobb edénybe állítva elõmelegített sütõbe tesszük. Addig sütjük, míg a puding besûrûsödik, megkocsonyásodik (ha az ujjunkkal enyhén benyomjuk, rugalmas). Miután kihûlt tálalhatjuk a formából óvatosan kiborítva tejszínhabbal vagy friss gyümölcspéppel, olvasztott csokoládéval.


b) Fél zacskó vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel (vagy tejjel), 1 dl pépesített gyümölccsel vagy gyümölcslével (sárga- vagy õszibarackkal, meggyel, banánnal, ribizli-, narancs- vagy mandarinlével...) és a gyümölcs fajtájától függõen 2-3 evõkanál cukorral, majd az így kapott krémbe belekeverünk 10 dkg szitán áttört tehéntúrót. Ezután állandó kevergetés mellett felforraljuk, és addig fõzzük, amíg besûrûsödik (a forrástól számítva csak 1-2 perc). Ezután vízzel kiöblített apró pudingformába vagy egy mély tálkába töltjük. Miután kihûlt tálalhatjuk tejszínhabbal, friss gyümölcspéppel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.