Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VIRSLI RÁNTVA

1997.10.03

Egy virslit nyersen kb. 1 cm vastag karikákra vágunk. A karikákat egyenként lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk (a zsemlemorzsába keverhetünk egy kis apróra reszelt sajtot is), majd forró olajban kisütjük.
Amikor megsült, majonézzel, mustárral vagy ketchuppal szemet és szájat rajzolunk a virslikarikákra.


    Ugyanígy ránthatunk ki krinolin-, fõzõkolbász- vagy sárgarépakarikákat is (a répát elõtte meg kell fõzni).


    A gyerekek sokkal szívesebben megeszik az ilyen apró falatkákat, mert nem kell bajlódni a vágással, egyszerre be lehet kapni õket. Ráadásul a keveset evõ gyerekek is könnyebben jóllaknak tõle, még ha nem is esznek köretet hozzá, mert a panírban is van annyi szénhidrát és kalória, mint a krumpliban vagy rizsben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.