Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÖLDSÉGPUDINGOK

1997.10.02

a) Készíthetjük szinte bármilyen zöldségbõl attól függõen, hogy a baba mit szeret (sárgarépából, zöld- vagy sárgaborsóból, spenótból, sóskából, karfiolból, brokkoliból, kelkáposztából, kelbimbóból...). Kb. 15 dkg zöldséget apróra vágva puhára fõzünk. Miután langyosra hûlt, a fõzõvizet leöntve kávéskanálnyi vajjal és 1 tojás sárgájával pépesítjük, majd belekeverjük a tojás fehérjébõl vert kemény habot. Az így elkészített masszát kivajazott tûzálló tálkába töltjük úgy, hogy a massza csak a forma 2/3 részéig érjen (mert sülés közben felemelkedik), és egy ujjnyi vízzel megtöltött tepsibe állítva sütõben lassú tûznél megsütjük. Óvatosan borítjuk tányérra.


b) Az a) pontban leírtak szerint elkészítjük a zöldségmasszát. 1 enyhén sós vízben puhára fõzött, langyosra hûtött krumpliból 1 tojássárgával és kávéskanálnyi vajjal pürét készítünk, beleforgatjuk a tojás fehérje kemény habját. A zöldséges masszából és a krumplipürébõl egyenlõ vastagságú vékony rétegeket rakunk a kivajazott tûzálló tálkába. Az a) pontban leírtak szerint megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.