Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LÁNGOS TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL

1997.10.17

Hozzávalók:

50 dg rétesliszt
1 főtt burgonya
1 evőkanál olaj
1 kiskanál cukor
2 dkg élesztő
1 kiskanál só
annyi víz, amennyit felvesz
a sütéshez olaj

A főtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük.
Az élesztőt kevés langyos, édes vízben megkelesztjük, majd összedagasztjuk a liszttel, burgonyával, sóval, olajjal és annyi langyos vízzel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.

Letakarva meleg helyen kelesztjük, majd a megkelt tésztát deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kis darabokat vágunk belőle. Bő, forró olajban kisütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

9113 koroncó Táncsics utca 32

(Takács Péterné, 2010.06.01 07:41)

Nagyon finom,és egyszerű,olcsó tészta