Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÖTLETEK A TEJ ÉS A TOJÁS HELYETTESÍTÉSÉRE

1997.10.12

Rántott ételeknél a panírozásnál: tojás helyett vízzel elkevert kukoricaliszt vagy sárgaborsóliszt alkalmazandó.

Tojás helyett keményítő használható (vízzel elkeverve) például süteményeknél.

Tej helyett növényi tejszín alkalmazható vízzel hígítva vagy szója-, kókusz- és egyéb növényi tej.

Vaj helyett: a sütéshez használható margarinok közül a Sarina margarin nem tartalmaz tejet, a kenyérre kenhető margarinok közül pedig a Liga.

Tészták esetében: a durum tészták nem tartalmaznak tojást.

A főzelékek esetében tej helyet vízzel főzzünk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.