Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZABPEHELY KEKSZ TEJ NÉLKÜL

1997.10.02

Hozzávalók:

10 dkg zabpehely, 15 dkg liszt, 10 dkg (barna)cukor, 1 közepes nagyságú alma reszelve, 1 tojás, 2 evőkanál napraforgóolaj, csipetnyi szódabikarbóna.

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, hengert formálunk a tésztából, amit szorosan sütőpapírba vagy alufólába csomagolunk, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe. Utána a hengerből kb. fél centi vastag körszeleteket vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk egymástól minimum 5-6 centire.

A kekszet előmelegített 200 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. (Sülés után várni kell picit, amíg a kekszek kihűlnek és megszilárdulnak.)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.